Whitepaper
Copy of Credi Bill Paper

Méér halen uit je kredietbeheer? Softwareontwikkelaar CrediBill legt je uit hoe je eraan begint

MACHELEN – Ondernemers durven het al eens te vergeten — begrijpelijk, het is niet hun core business —, maar goed kredietbeheer is cruciaal voor een onderneming. Het is meer dan gewoon kijken welke klant al betaald heeft. Credit Management is een manier om financiën te beheren, optimaliseren en om betere inzichten te krijgen in je cashflow. Zaken die je beter niet manueel doet, maar met een creditmanagementsoftware, vinden ze bij CrediBill. Waarom, dat legt de softwareontwikkelaar haarfijn uit in een whitepaper.

Cashflow verbeteren

Ondernemers houden zich het liefst van al bezig met prospects binnen te halen en klanten te binden. Betalingen opvolgen, dat durft al eens tussen de mazen van het net te glippen. Nochtans is het een erg belangrijk onderdeel van ondernemen. “Want een hoop onbetaalde facturen, dat betekent een verstoorde cashflow”, zegt Simon Meurs, zaakvoerder van CrediBill. “Hoe meer je als onderneming late of niet-betalingen kunt voorkomen, hoe beter.”

In de whitepaper gaat Meurs in op de voordelen die Credit Management Software biedt voor het beheren en opvolgen van je facturen. Of dat niet gewoon in Excel kan? Tuurlijk wel, maar dan wordt het al snel chaotisch en onoverzichtelijk. “Er sluipen makkelijker fouten in. Bovendien zijn de mogelijkheden van Excel beperkt”, klinkt het. Credit Management Software daarentegen gaat veel verder dan de loutere opvolging. De verregaande automatisaties van de tool nemen zelfs repetitieve of saaie taken over.

Data is goud

Meer nog: Credit Management Software registreert en bewaart alle gegevens die binnenkomen. We weten allemaal dat data goud is tegenwoordig, en dat is niet anders voor de informatie die de software opslaat en analyseert. Daardoor kan je bijvoorbeeld zien of een klant verbetert in hoe snel hij betaalt of net niet. Als uit de data blijkt dat iemand al enkele maanden zijn facturen steeds later betaalt of een betaalachterstand aan het opbouwen is, dan kan je hier snel op reageren.

Proactief werken

Met andere woorden: met een Credit Management tool kan je proactief werken en sneller inspelen op bepaalde situaties. Dat zorgt ervoor dat je minder tijd en geld verliest en je jezelf tegelijkertijd heel wat frustraties bespaart. Vraag je je af of Credit Management Software niet gewoon de zoveelste tool is? Of het wel iets voor jouw bedrijf is? En hoe het dan past in de systemen die je al hebt? Krijg een antwoord op deze en al jouw andere vragen in de whitepaper van CrediBill.


Over CrediBill

CrediBill is een dochteronderneming van creditmanagementspecialist Triple A Solutions, dat al bijna vijftien jaar bedrijven helpt bij hun debiteurenbeheer. De softwareontwikkelaar is opgestart in 2011, maar onderging in 2018 een ware transformatie met Simon Meurs als nieuwe IT-manager en partner. Meurs vernieuwde de software volledig en bouwde op een jaar tijd een tool die beter aansloot bij wat de gebruikers nodig hebben. Ook nu nog sleutelt de jonge ondernemer verder aan de software en brengt hij nieuwe features uit die het leven van ondernemers en kredietbeheerders steeds makkelijker maken.

Vragen? Contacteer Simon Meurs via simon.meurs@credibill.be